News

2021-09-06
Johannes

Just nu upplever en del kunder problem med inloggning både via yachtsafe.se och i appen.
Vi arbetar för fullt för att lösa detta så snabbt som möjligt!

Mvh

Vetel AB

2021-09-06
Johannes

Just nu upplever en del kunder problem med inloggning både via yachtsafe.se och i appen.
Vi arbetar för fullt för att lösa detta så snabbt som möjligt!

Mvh

Vetel AB

2020-05-12

Ny appSom många av er vet så har vi under en en relativt lång period arbetat med vår nya app. Den har varit mer eller mindre klar under en tid, men nu är den redo att lanseras.

Appen finns redan uppe för iOS (app store) och kommer inom kort att finnas tillgänglig även för Android (Google play).

Här följer väldigt viktig information om appsläppet:
Vi har under december, januari och februari genomfört tester tillsammans med 50 kunder samt flera av våra partners. Vi har från dessa fått in ovärderlig feedback både på funktion, design och användarvänlighet. Flera av de förslag som kommit in är redan utvecklade och en del ligger med i planeringen för den fortsatta utvecklingen. Dock, så finns det en sak som vi inte har lyckats lösa än, då vi har för lite data för det i nuläget . Däremot kan vi inte komma längre utan att släppa appen först och sedan samla in data på det. För några enstaka så har inte tillbehören följt med per automatik när man bytt från den tidigare appen till den nya. När man sedan försökt lägga till i den nya så har det varit vissa utmaningar och det har inte gått helt felfritt.

Därför kommer vi att släppa den nya appen, men även behålla den gamla så att valmöjligheten finns. Detta innebär att du kommer att kunna ha båda apparna samtidigt. Vill du testa den nya så går det, men du kan alltid återgå till den gamla om så önskas. Den här möjligheten kommer vi att erbjuda så länge som vi anser att det är nödvändigt och till dess att allt med den nya appen är löst. Till detta finns även en helt ny manual som
Den nya appen kommer heta Vetel

Därför är också din feedback också superviktig för oss och vårt fortsatta arbete för att vi ska skapa en så bra tjänst som möjligt.

Viktig att tänka på
1. Har ni problem eller är osäkra - använd/gå tillbaka till den "gamla" appen
2. Har ni frågor eller funderingar kring appen så skickas detta endast till info@vetel.se
3. Har ni förbättringsförslag, önskemål eller buggrapportering så fyller ni i det här:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScWEFS-x0HojK83-NhwO40HAmVSB_Do4BhigXv18G-USDBSXA/viewform

Mvh

 

Team Vetel

2019-11-01
Vetel Support team

Från och med den 1 novemver 2019 ingår även redKnows spårsändare i Vetel AB.
Vi är väldigt glada över detta tillskott och hoppas kunna fortsätta leverera spårsändare och GPS-larm av hög kvalité. Tidigare ägare, Axtech AB, har varit verksamma i branschen länge och har lång efarenhet och mycket kompetens inom området. Vi är därför extra stolta över att få ta över stafettpinnen och fortsätta utvecklingen av redKnows.
Mer information hittar du i internetbutiken eller på www.redknows.se.

2019-09-03
Yachtsafe Support Team

 

GPS Tracker G30, Yachtsafe

Flera smarta och inbyggda funktioner i larmenheten och appen som passar för alla typer av fordon: inbyggd magnet för att fästa på valfri magnetisk yta.
Håll full koll med samtidig överblick på t ex 3 fordon via kartfliken appen. Se rutter och historik (möjligt att ha obegränsat antal larm i appen)
I den nya appen som lanseras under september månad kan du hantera och se alla yachtsafe larm samtidigt (alltså även G31 & G32)
SMS samt notis vid förflyttnings- och sabotagelarm, ställ även in ljudsignal i din telefon vid SMS från larmet.
Livetracking vid utlöst ljussensor, sabotagelarm
Ställ in geofenceområde (radie 400 meter) för förflyttningslarm.

IP 67 kapsling
Drifttid: ca 3 år vid positionsuppdatering 1 gång per dygn
Batteripack går att byta ut själv vid behov, beställ direkt från oss för 119 kr inkl. frakt.

Läs mer här för att beställa din G30 redan i dag

2019-07-01
Yachtsafe support team

 

Yachtsafe vibrationssensor utgår ur sortimentet 30 juni- anledning är begränsad efterfrågan i kombination högt tillverkningspris. 

Under augusti kommer Yachtsafe att lansera en ny modell av den populära produkten Water level sensor.. Mer information kommer i samband med lanseringen. 

 Trevlig och solig sommar önskar Yachtsafe Support Team. 

2019-05-26
Yachtsafe Support Team

 Vi har tagit fram ett  rykande färskt och kostnadsfritt kit för installation av din G31 eller G32 vid anslutning till 12V/24V. 

 Se den enkla steg för steg manualen här

Om du funderar på att beställa ett Yachtsafe larm eller om du kanske precis redan gjort det - kontakta oss på support@yachtsafe.se så skickar vi ett installationskit på posten.

 

2019-03-14
Team Yachtsafe

Yachtsafe GPS-larm hjälpte polisen att gripa Vitryska båttjuvar!

Det är alltid extra roligt och motiverande att höra berättelser från våra kunder om hur deras Yachtsafe GPS-larm stoppar både stölder och inbrott i praktiken. Häromveckan kontaktade Magnus Ekström oss, en trogen Yachtsafe användare sedan ett år tillbaka. Magnus berättade om en riktigt häpnadsväckande händelse han råkat ut för i höstas, där hans Yachtsafe GPS-larm hjälpte polisen att gripa fyra Vitryska båttjuvar. Straffet, 10 månaders fängelse och 5 års utvisning från landet.

Läs hans egen berättelse nedan:

Min båt en Micore 628 (köpt maj 2018) har ett Yachtsafe GPS-larm installerat i båtmotorn. På natten den 7:e oktober larmar Yachtsafe-appen med ett SMS om att strömmen var bruten till båten!! Det tog mig några minuter att förstå vad som hänt… Jag öppnade direkt Yachtsafe-appen och såg då att båten inte var där den brukade vara. Båten låg nu istället på badstranden som tillhör vår samfällighet i Blekinge skärgård. Då förstod jag att någon försökte sabotera eller stjäla min båt.

Själv befann jag mig i Malmö en bra bit från båthamnen när jag fick larmet. Jag kontaktade mina svärföräldrar som fanns i närområdet och de tog sig ner till båtplatsen, men där fanns inte min båt. Den var borta! Jag berättade då för min svärfar att enligt Yachtsafe-appen borde båten ligga på badstranden. Då hörde de en massa ljud och slammer från badstranden. När min svärfar lyste med ficklampan mot badstranden blev det helt tyst. På badstranden fanns två båtar och en i vattnet. Båten i vattnet var tömd på allt, den andra båten hade också tömts på motor, inredning m.m. På min båt hade man skruvat av styrningen, demonterat panelen med kartplottern, klippt allt kablage till motor och påbörjat losstagning av motorn. Vid tillfället då man klippt kablaget till motorn hade man brutit strömmen till GPS-larmet som därför omedelbart larmat till min mobil. På grund av larmet kunden min svärfar snabbt komma ner till hamnen och avbryta den påbörjade stölden.

Jag kontaktade Polisen som drog igång en massiv insats med flera polispatruller med hundar, en polishelikopter och Kustbevakningen som placerade sig utanför inloppet till viken som leder in till hamnen, för att stoppa en eventuell flykt med båt. Polisen hittade efter en stunds letande fyra Vitryssar på olika ställen i närområdet. Rättegång hölls mot de fyra Vitryssarna i början av januari 2019 och de blev dömda till 10 månaders fängelse och 5 års utvisning ur landet.

2018-10-12
YachtSafe Support Team

 Svenska Båtunionen är riksorganisationen för svenska båtklubbar, med över 880 anslutna båtklubbar i sitt nätverk. 

Båtunionens huvudsakliga uppgift är att värna om fritidsbåtlivet i Sverige genom arbeta aktivt med båtmiljöfrågor,
sjösäkerhet och juridisk rådgivning till sina 140 000 medlemmar. Samarbetet innebär bland annat att Båtunionens
båtklubbar och deras medlemmar erbjuds förmånliga YachtSafe erbjudanden. 

2018-10-10
YachSafe Support Team

 
Vi är just nu i slufasen med utvecklingen av nya och kompletterande produkter och vi räknar med att kunna presentera nyheterna på båtmässorna i Göteborg och Stockholm under första kvartalet 2019.

Ny och fräsch responsiv hemsida på gång och denna lanseras under kvartal 1 2019. Bättre och enklare att komma direkt från appen in på ditt konto.

Förstärk skalskyddet för ditt fordon. Vi erbjuder just nu 20% rabatt och fri frakt på samtliga larmtilbehör vid köp på GPSLARM.SE

Uppgradera din G31 till systemlarmet G32 för 350 kr (ord.pris 500 kr). Mejla oss ditt larms seri.nr till support@yachtsafe.se  för att först kolla om din G31 går att uppdatera. Vi genomför vid beställning uppgraderingen i vårt system och meddelar när denna är genomförd.
G31: går enbart att ansluta fjärrkontroll, G32: går att ansluta samtliga YachtSafe larmtillbehör. 

Från och med 1 januari 2019 så kommer vi inte längre att sälja G31 spårsändare (funktioner i sålda och befintliga larm på marknaden påverkas ej, vi fortsätter även uppdatering mjukvara och enheten går att uppgradera till G32 etc). YachtSafe spårsändare G32 kommer istället att marknadsföras under namnet: YachtSafe GPS-larm & övervakningssystem.
PASSA PÅ OCH KÖP VÅRA SISTA  G31 FÖR ENDAST 1995 KR/ST (ord.rek pris 3495 kr) Gäller enbart i vår webbshop gpslarm.se. Fri frakt. 

Prisjustering GSM/Serviceabonnemang, gäller från och med 10 oktober 2018: 1 år 695 kr alt. 2 år för 1190 kr.

Är ditt larm inaktivt? Förnya abonnemanget med 1 år. Vi bjuder på återaktiveringsavgiften (175 kr). Mejla dina uppgifter till support@yachtsafe.se så genomför vi beställningen (faktura på posten, ingen avgift).

Med bästa hösthälsningar / YachtSafe Support Team

 Yachtsafe och Båtunionen

 

 

2018-08-11
YachtSafe Support Team

 

Se den spännande jakten här: Polisen griper båttjuven! 

Tips från polisen ang. brottsförebyggande åtgärder för din båt: installera en spårsändare på dold plats, kolla av så att larmet är strömförsett samt har ett aktivt abonnemang. 

2018-05-22
YachtSafe Support Team

Vi på VETEL/YachtSafe vill att du ska känna dig trygg med hur vi hanterar dina personuppgifter. Den nya dataskyddslagen, GDPR (General Data Protection Regulation) börjar gälla inom EU den 25 maj 2018 vilken ger dig som kund utökade rättigheter. Det innebär att du får bättre kontroll över vilka personuppgifter företag och organisationer har om dig och hur dessa får användas.

Därför vill vi informera dig om att våra allmänna villkor och köpvillkor har kompletterats med en integritetspolicy. Vi är öppna med hur vi samlar in, behandlar och sparar dina personuppgifter. Informationen behöver vi för att exempelvis fullgöra leverans av din köpta tjänst eller produkt samt skicka dig nyhetsbrev eller anpassade erbjudanden.

Läs gärna vår uppdaterade Integritetspolicy På supportsidan hittar du även uppdaterade Allmänna villkor och köpvillkor.

 

 

2018-01-16
YachtSafe Support Team

 

Äntligen! Den 3-11 februari är dagarna för Båtmässan i Göteborg och därefter följer, 3-11 mars, Allt för sjön i Stockholm.

YachtSafe finns på plats under båda mässorna.

I Göteborg återfinns vi i:

Smögen Marins monter C02:42
Hjertmans, monter F01:22, F04:23,
Viking Yachting, monter G09:12

I Stockholm kan du träffa oss hos :

Nobelius Marinelektroniks monter C10:09
Hjertmans, monter C12:21
Thermoprodukter, monter C15:11
Erlandssons Brygga, monter C 10:21, C11:10, C10:18, C10:31
Benns, monter C09:29, C08.21

Varmt välkommen att besöka oss på plats så informerar vi gärna om tips, nyheter och erbjudanden under mässdagarna.

                                                                               

 

 

2017-11-30
YachtSafe Support Team

 

En ytterligare version av YachtSafes nya app finns nu ute för iOS på Appstore resp. Android på Google Play.

Vyerna, kartfunktion och menyn i Appen är i första hand anpassad och utvecklad för mobiltelefoner och funktionerna
är tyvärr 
ej optimala för surfplattor i denna version men är något som vi kommer att  tittta närmare på till nästa uppdatering. 

 

Stor nyhet i denna version är att kartan med gps-position täcker hela den första fliken i appen. 
Tryck någonstans på kartan så framträder möjlighet att skifta aktivt larm samt slå PÅ/AV larm. 
För att hämta GPS position - tryck på uppdatera knappen längst upp till höger på kartan. 

 

För att appen ska fungera så behöver du som användare ha uppdaterat din mobil iOS till lägst 10.3
och för Android ska man ha uppdaterat sin mobil till Android-version 7.0 eller högre.

Välkommen att kontakta oss om du har några frågor eller kommentarer angående den nya appen.

 

2017-10-26
YachtSafe Support Team

Hamnen.se testar att installera och montera YachtSafes larm 

Se videorecensionen genom att klicka på länken: Film på hamnen.se

 

YachtSafe GPS Tracker G31 & G32

2017-08-02

Husbilen Test, utförlig recension i nr 6 2017, har under en längre tid testat YachtSafes GPS tracker. 

Reportern skriver att larmet fungerar utmärkt och att det känns tryggt att ha full koll på bilen även på distans.

 

 

2017-05-06

Att bli utsatt för tex en motorstöld såhär års innebär mycket negativt för dig som ägare. Försäkringsbolagen hjälper dig förvisso men förutom en självriskskostnad så blir du också drabbad av andra saker såsom ett oönskat avbrott i semestern ,en osäkerhet och kostnader.

Yachtsafe arbetar nära Båtsamverkan och för en ständig dialog med hur vi kan öka säkerheten genom att i vårt fall utrusta dina ägodelar med spårsändare för att hindra tjuven och hitta dina ägodelar vid stöld. Du kan även utrusta dina saker med våra trådlösa tillbehör för att öka din trygghet.

I dessa tider blir vi ofta kontaktade av Polisen och spårar och hittar tex utombordare och annat stöldgods.

Men vi slår också ett slag för andra typer av stöljdskydd såsom stöldmärkning, lås och att engagera sig i Båtsamverkan mm. Båtsamverkan gör ett jättearbete med att informera om hur man bäst skyddar sig ochThomas Andersson berättar i denna film om  båtsäkerhet. Vi rekommenderar er att ta några minuter att titta på filmen genom att klicka HÄR.

 

2017-03-01

Kjell fick larm från sin Yachtsafe spårsändare en tidig morgon och begav sig ner till hamnen för att se vad som hänt. Båten var då stulen och inga pår fanns efter ftjuvarna. Kjell ringde polisen som kdirekt kontaktade Yachtsafe som började spåra båten, polispatruller skickades ut till de platser spårsändaren rapporterade ifrån. Han kontaktade också Yachtsafe direkt som gav upplysningar och hjälpte till med kontakt med försäkringsbolag, polis mm. Allt fungerade som det skulle.

Kjell berättar själv kort om sin upplevelse:

"Jag har haft mycket kontakt med Yachtsafe i samband med en båtstöld förra året. En stöld är alltid tråkig och kostsam och framförallt under högsäsong när man vill använda båten. Men Yachsafe hjälpte mig att spåra båten och de har haft kontakt med både polisen och mitt försäkringsbolag och hjälp. Jag har verkligen uppskattat deras personliga engagemang och kunnande kring detta och när frågan kom upp om jag ville ha larm på min nya båt var svaret enkelt; installera Yachtsafe!"

Kjell Rask, Onsala

2016-04-26

Sara kommer arbeta på vårt huvudkontor och ha ansvar för vår support och kundservice, både till våra återförsäljare och slutkunder. Hon kommer också finnas med på våra events och arbeta nära markanden. Sara kommer från servicebranschen och har arbetat med kundservice under många år.

Vi hälsar med detta Sara hjärtligt välkommen till oss!

0000-00-00
Just nu upplever en del kunder problem med inloggning både på www.yachtsafe.se och i appen. Vi håller på att felsöka detta och hoppas bli klara så snart som möjligt! Mvh Vetel AB
0000-00-00
Just nu upplever en del kunder problem med inloggning både på www.yachtsafe.se och i appen. Vi håller på att felsöka detta och hoppas bli klara så snart som möjligt! Mvh Vetel AB